La Vall del riu Corb

La Vall del Corb, per als que la coneixen des de la infantesa, és un lloc privilegiat, una mena de paradís de l’encantament i de la delícia immorible.

Josep Vallverdú

Existeix una vall on la vida va a un altre ritme i els colors de les estacions marquen el pas del temps. Aquesta vall la banya un riu petit i juganer, el Corb, i la ventila un vent que ve de lluny, la marinada. A les seves terres, domesticades per l’home des de fa temps, hi creixen ametllers, oliveres, vinyes i cereals.

Als marges les roselles, el timó i l’herba de Sant Joan. Boscos d’alzina, roure i pi completen el tapís. La història l’expliquen les parets de pedra seca, torres, cabanes, vells molins, esglésies i castells. Per descobrir del tot aquesta vall és imprescindible passejar, badar, gaudir.

Cultura vitivinícola

'Atureu-vos una tarda de finals d’estiu en una eminència: mireu cap a les vinyes i percebreu l’olor de most encara no premsat, però ja encetat en menudes ferides per les bestioles feineres.'

Josep Vallverdú

A punta i punta de la Vall, la vinya dóna la benvinguda i acomiada, abraça i deixa anar. És el testimoni d’un passat vitivinícola que s’esforça a fer-se encara present. És també l’esforç de tota aquesta gent que porta als ronyons el dolor de la feina a la vinya i al cor, la passió d’aquest art màgic de transformar el raïm en vi.

Atureu-vos per un moment i busqueu en una copa de vi l’essència de la vinya de secà que la Vall del Corb us convida a descobrir, a tastar.

Gastronomia

'La marinada pinta de morat el cel, i de perla les oliveres, i de grogor oscil·lant els ametllers.'

Josep Vallverdú

La Vall del Corb la fem nosaltres, la gent: homes i dones que compartim, estimem i treballem el nostre territori. La Vall del Corb la dibuixem nosaltres, la gent que cada dia transformem el que ens ofereix el territori en una gran varietat de productes, esforçant-nos en la seva qualitat, conservant la tradició, que es manté viva generació rere generació, i innovant per marcar la diferència.

En definitiva, la Vall del Corb la descriuen els seus productes: els olis, els embotits, les cerveses, els formatges, la mel, les verdures i les conserves, els plats dels nostres restauradors...i a darrere d’ells, ens trobareu a nosaltres.

#ValldelCorb

La Vall a Instagram